24 Haziran 2018 günü Türkiye hem milletvekili seçimi hemde Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanacaktır. Pek çok seçmenin dikkatle takip ettiği seçim anketlerinden bir tanesi şüphesiz ki milletvekili seçim sonuçları anketinde ki son durumdur.

İşin Olsa ekibi olarak bizlerde anketler yapmaya devam ediyor. Tüm anketleri inceleyerek sizlere genel olarak hangi partinin yüzde kaç oy alması beklendiğini duyurmaktayız. Peki milletvekili seçim sonuçları anketinde partilerin oy oranları nedir? Hangi parti seçim sonuçları anketine göre 24 Haziranda kaç oy alacak?

MİLLETVEKİLİ SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçim sonuçları anketinde partilerin oy oranları ne kadar? Buna göre pek çok ankette çok çarpıcı sonuçlar çıkmaya devam ediyor ancak ortalama olarak Adalet ve Kalkınma Partisinin yüzde 40 - 42, Cumhuriyet Halk Partisinin Yüzde 22 - 24, İYİ Partinin yüzde 20 - 22 oy alması beklenirken Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokrasi Partisinin ise barajı geçip geçemeyeceği konusunda farklı sonuçlar elde edilmektedir.

24 Haziranda yapılacak olan milletvekili seçimine bir buçuk ay gibi bir süre kaldı. Siyası parti liderleri Türkiye geneli çalışmalarına başladı ve meydanlarda yapacakları konuşmaları oylarını büyük derecede etkileyebilecektir. Bu sebepten dolayı seçime az bir süre kala yapılacak olan seçim anketi sonuçlarında daha net sonuçlara ulaşılacaktır.