24 Haziran 2018 tarihinde Türkiye çifte seçime gidiyor. Buna göre bu tarihte Türkiye hem milletvekili hemde Cumhurbaşkanı seçimine gidecektir. Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Harekat Partisi Cumhur İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ile Demokrat Parti ise Millet İttifakı çatısı altında birleşti.

Bu seçimde seçmenler istediği partiye ya da kurulan ittifaklara oy verebilecektir. Şu anda milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı ile Millet İttifakının oy oranları oldukça önemli bir gelişme olarak takip ediliyor ve İşin Olsa ekibi olarak bizlerde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakının seçim sonuçları oy oranlarını sizlerle paylaşıyoruz.

İTTİFAKLARIN OY ORANLARI

Millet İttifakı resmi olarak kuruldu ve pek çok firma ya da anketör Cumhur İttifakı ile Millet İttifakının alacağı oy oranlarını incelemeye başladı. İşin Olsa ekibi olarak bizlerde anketlerimiz yapmaya devam ediyoruz. İttifaklar düşünülmediğinde MHP ile AKP'nin yüzde 50 - 52 arasında oy aldığı görülmektedir. Kurulan ittifaka destek verecek ve karşı çıkacak olanların oyları da düşünüldüğünde ortalama yüzde 48 - 52 arasında oy verilebileceği görülmektedir.

Millet İttifakında ise tek başına Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Partinin toplam yüzde 40 civarı oy oranı bulunmaktadır ancak ittifaka karşı olanlar ve destek verenlerinde oyları düşünüldüğünde ortalama Millet İttifakının yüzde 35 - 40 civarında oy alabileceği görülmektedir. Yeni anketler geldikçe sizlere bilgi vermeye devam edeceğiz.

İTTFAK DÜŞÜNÜLMEDEN PARTİLERE GÖRE 2018 OY DAĞILIMI BURADA

CUMHURBAŞKANLIĞI 2018 SEÇİM SONUÇLARI ANKETİ

2018 Cumhurbaşkanlığı Seçim Anketi! Kime Oy Vereceksiniz?

Editör: TE Bilisim