Yaşı reşit olmayan 2 kız çocuğuna geçtiğimiz yıl Erzurum'da cinsel istismarda bulunan 22 yaşındaki gence Mahkeme 17.5 yıl hapis cezası istedi. İşte ayrıntılar.


Son günlerde çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarından biri de Erzurum’da yaşandı. Yaşları 15 ve 16 olan iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan sapık, mahkeme tarafından 17.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 22 yaşında olduğu öğrenilen sapık, ceza karşısında ne dedi? – 8 Mayıs 2016 Pazar – Detayları haberimizde…

22 yaşındaki Soner G., Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 ve 16 yaşlarında iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesi ile tutuklu olarak yargılanıyordu. Mahkeme 22 yaşındaki sanığa 17,5 yıl hapis cezası verdi. Aynı zamanda sanık, benzer suçlardan 7 ayrı dosyadan daha yargılanıyor.

Olay geçtiğimiz yıl Merkez Palandöken İlçesi Yenişehir semtinde meydana geldi. Soner G. İsimli 22 yaşındaki şahıs, yolda takip ettiği kadın ve kız çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesi ile şüpheliydi. 2016 yılı Ocak ayında yakalanan Soner G, 21 Ocak tarihinde gözaltına alındı. Soner G.’nin yaşı 18’den küçük iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduktan sonra gözaltına alındığı öğrenildi. Soner G. Gözaltına alındıktan sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü ve cinsel istismara uğrayan 15 yaşındaki T.K. ile 16 yaşındaki Z.B. tarafından teşhis edildi. Soner G. Olayın ardından çıkarıldığı mahkemede de suçunu itiraf etti. Soner G., Z.B.'nin de ağzını sol eliyle kapattığını söyleyerek kız çocuğunun pantolonunu indirmeye çalıştığını iddia etti. Görülen mahkeme sonucunda tutuklanan Soner G., Erzurum E Tipi cezaevi'ne götürüldü.

Soner G’nin cinsel saldırı suçlarından 7 ayrı dosyasının bulunduğu da öğrenildi. Hakkında T.K. ve Z.B.'ye karşı 'çocuğun cinsel istismarı' suçlarından 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Soner G hakkında mahkeme karar verdi. Mahkemede cinsel istismara uğrayan çocuklar, 11 Ocak ve 14 Ocak tarihlerinde sanığın kendilerine saldırdığını belirtti.

Soner G ise hem savcılıkta hem de sorgu hakimliğinde kabul ettiği suçlamaları mahkemede reddetti. yıl Soner G hakkında karar veren mahkeme T.K.'ya karşı işlediği 'çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan 8,5 yıl ceza verirken bu cezada indirime gitmedi. Soner G hakında mahkeme Z.B.'ye karşı işlediği 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan ise 18 yıl hapis cezası kararı verdi. Ancak eylemin teşebbüs aşamasında kaldığını dikkate alan heyet, cezayı 9 yıla indirdi. Soner G’nin tutukluluk hali ise devam ediyor.