İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerine devam etmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ilan geçtiğimiz hafta Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden kamuoyuna duyuruldu ve Polis Meslek Eğitim Merkezinin 10 bin polis alımı yapılacağı öğrenildi.

Buna göre 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e 10 bin polis alımı başvuruları 23 Mart 2018 tarihine kadar devam etmektedir. Peki adaylar başvurularını gerçekleştirdikten sonra sınavlar ne zaman yapılacak? Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 10 bin polis alımı sınav tarihlerinin ne zaman yapılacağı duyuruldu mu?

22. DÖNEM POMEM SINAVI NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama da 10 bin kişilik polis alımı başvuruları devam etmektedir. Peki POMEM sınavı ne zaman? Buna göre Polis Akademisi Başkanlığı tarafından sınav tarihlerine ilişkin açıklama yapıldı fakat yapılan açıklama da illere göre sınav tarihlerinin internet üzerinden duyurulacağı ve bu tarihlerin değiştirilmeyeceği belirtildi.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yakın zamanda kamuoyuna 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezine ilişkin sınav tarihlerinin kamuoyuna yakın zamanda duyurulması beklenmektedir. Bu duyuru yapılmadan önce kazanan adaylar kamuoyuna ilan edilecektir. Kazanan adayların en kısa süre içerisinde kendisine fiziki yetirlilik ve mülakat konularında çalışma yapması gerekmektedir. Bu çalışmaların ardından genel olarak POMEM'e başvuru yapan sayısı çok fazla yüksek olmadığı için adaylar büyük ihtimal polis alımını kazanacaktır.

Editör: TE Bilisim