Ülkemizde her sene bilindiği üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeler yapılır ve Bakanlarda milletvekillerine personel alım ile bütçeleri hakkında bilgi verir. Bu sene de 2017 yılının son ayı içerisinde önemli görüşmeler yapıldı.

Buna göre 2018 yılında farklı kamu kurumlarına toplam 110 bin memur alımı yapılacağı öğrenildi. Peki bu 110 bin memur hangi kurumlara alınacak, hangi kurumlar kaç kişilik memur alımı yapacak. İşin Olsa ekibimize bu konu üzerine çok fazla talep geldiği için sizlere konu hakkında bilgiler veriyoruz.

ALIM YAPACAK KURUMLAR ve DETAYLAR

Ülkemizde faaliyetlerini sürdüren kurumlar 110 bin kişilik memur alımı yapacaktır. Peki alım yapacak kurumlar ile detaylar nelerdir?

Milli Eğitim Bakanlığı - 20 Bin Kişi
Sağlık Bakanlığı - 36 Bin Kişi
Adalet Bakanlığı - 15 Bin Kişi
Diyanet İşleri Başkanlığı - 9 Bin 500 Kişi
Gençlik ve Spor Bakanlığı 10 Bin 900 Kişi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı - Bin 500 - 2 Bin Kişi
Üniversitelere - 4 Bin Kişi
Hastanelere - 7 Bin Kişi
Engelli Personel - 5 Bin Kişi

Yukarıda hangi kurumun 2018 yılında kaç kişilik memur alımı yapacağı belirtilmiştir. Tabi bu rakamlar aslında asgari rakamlardır yani 2018 yılında 110 bin memurdan daha fazla personel alımı yapılabilir. Örneğin Emniyet Genel Müdürlüğüne 16 - 20 bin Türk Silahlı Kuvvetleri 43 Bin, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 10 - 20 bin personel alımı yapmayı planlamakta olup yine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da binlerce kişilik alım yapabilir.

Memur Alımlarından Haberdar Olmak İster Misin?
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim