Ülkemizde sağlığın da, fiziğinde, boyu ve kilosunda her hangi bir problem olmayan her erkek birey 20 yaşına geldiğinde sağlık kontrollerini yaptırmakta ve askere gitmektedir. Eğitim gören ya da görmeyen tüm bireyler 2 yıl boyunca tecil işlemlerini yapabilmekte olup eğitimlerini sürdürmekte olan adaylar yıllarca askerliklerini tecil ettirebilmektedir.

Ülkemizde yaşı büyük ve eğitim ile tecil hakkını sonuna kadar kullanmış pek çok kişi askere giderse düzenlerinin bozulacağı ve bu düzenlerini askerden geldikten sonra kuramayacaklarını belirterek askere gitmek istemediğini, bedelli askerliğin çıkartılması gerektiğini belirtmektedir. Peki bedelli askerlik çıkartılacak mı, bedelli askerlik ne zaman çıkartılacak mı?

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKARTILACAK MI?

Türkiye geneli on binlerce kişi bedelli askerliğin çıkartılmasını talep etmekte pek çok dernek bedelli askerlik çıkartılarak elde edilen bütçenin savunma sanayisinde kullanılması tavsiyesini sunmaktadır. Ancak hükümet cephesinden bedelli askerlik konusuna henüz sıcak bir bakış bulunmuyor.

Öyle ki şuan ki durum içerisinde bedelli askerliğin gündemde olmasını doğru bulmayan hükümet ancak bedelli askerliğin çıkarılması için Türkiye'nin ve sınırımızdaki tehlikelerin tamamen sükunet içerisinde olması gerektiğini belirtmektedir. Bu sebeptendir ki 2018 yılı içerisinde bedelli askerliğin çıkmayacağı daha büyük olasılık olarak görülmektedir.

Editör: TE Bilisim