İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile ihtiyaçları doğrultusunda Polis Meslek Yüksek Okulu, Polis Meslek Eğitim Merkezi, Polis Amirleri Eğitim Merkezi aracılığı ile polis öğrencisi alımları yapmaktadır.

Buna göre lise mezunu polis alımları ne zaman yapılacak soruları her geçen gün artmaya devam ederken yapılan açıklama ile Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO için toplam 2 bin 500 polis alımı yapılacağı ve bu alımların 250'sinin kadın, 2 bin 250'sinin ise erkek öğrenci olacağı belirtildi. Peki alımlar hangi tarihte yapılacak?

LİSE POLİS ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO için 2 bin 500 polis öğrencisi alımı yapacak. Peki polis alımları ne zaman yapılacak? Buna göre lise mezunu polis alımları genel olarak üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ile beraber yapılmaktaydı.

Bu sebepten dolayı bu sene de Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO polis alımlarının Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS sınavının yapılması ve sonuçların açıklanması ile yapılması bekleniyor. Tahmini olarak ilanın Temmuz ayı içerisinde yayımlanabileceği beklenmektedir. Yine ilan yayımlandığında sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim