24 Haziran'da yapılacak olan seçimlerden bir tanesi milletvekili seçimleridir. Öyle ki bu seçimde de verilecek oylar ile Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de ki milletvekili sayısının dağılımı oluşacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile Milletvekili seçimi aynı gün yapılacaktır. İşin Olsa ekibi olarak bizlerde milletvekili seçim sonuçları haberleri yapmaya devam ediyoruz.

Peki 24 Haziran 2018 tarihinde hangi parti yüzde kaç oy alacak, hangi parti kaç milletvekili alacak, milletvekili seçiminde partilerin oy oranları nedir? AKP, CHP, MHP, İYİ Parti, HDP, SP, BBP, VP'nin oy oranlarını olası görülen değerlere gör sizlerle paylaşıyoruz.

MİLLETVEKİLİ SEÇİM SONUÇLARI ANKETİ

24 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisi AKP'nin yüzde 40, Cumhuriyet Halk Partisi CHP'nin yüzde 21, İYİ Partinin yüzde 17, Milliyetçi Harekat Partisi MHP'nin yüzde 7, Halkların Demokrasi Partisi HDP'nin yüzde 9 - 10, Saadet Partisi SP, Büyük Birlik Partisi BBP ve Vatan Partisi'nin ise oyları yüzde 1 ile daha altında bulunuyor.

Yine pek çok şirket ve özel kişiler resmi paylaşım siteleri ile çarpıcı anketlerini kamuoyuna duyurmaya devam ediyor. Ancak anketlerin pek çoğunda belirlenen oy oranlarının gerçeği yansıtmadığından dolayı şu an için en doğru oy oranlarının, milletvekili seçim sonuçları anketinin yukarıda verilen dağılımlar olacağı ön görülmektedir.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI BURADA