Ülkemizde özel ve kamuda istihdam etmekte olan tüm personellere altı ayda bir ya da yılda bir kere maaşlarına zam yapılmaktadır. Aynı zamanda asgari ücret tutarında da değişiklikler yapılarak işçilere müjdeli haberler verilmeye çalışılmaktadır. Bundan önce ki senelerde asgari ücret miktarı oldukça az iken 2016 yılında asgari ücretler bin 300 lira seviyesine yükseltildi ve işçiler müjdeli haberden memnun olduklarını açıkladı. Peki 2017 yılında asgari ücret tutarı ne kadar olacak? Her hangi bir açıklama ya da yorum var mı?

Vergiden Dolayı Azalma Olmayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamasında vergi dilimlerinden dolayı asgari ücret tutarlarının 70-80 lira azalacağının söylendiği ancak yapılan görüşmeler ile asgari ücret tutarında her hangi bir azalma olmayacağı açıklaması yapılarak işçilere müjdeli haber verilmişti. Peki 2017 yılında asgari ücret tutarı ne kadar olacak?

Şu an için her hangi bir bakandan asgari ücret tutarının 2017 yılında kaç para olacağına dair her hangi bir açıklama yok. İlerleyen dönemlerde 2017 yılında asgari ücretin ne kadar olacağına dair açıklamaların yapılması beklenmektedir. Sosyal medya da pek çok kişi 2017 yılında işçilerin alacağı asgari ücret miktarı hakkında pek çok yorum yapılıyor ancak bu yorumlara göre tahmin üreterek bir ücret çıkartmak doğru olmayacaktır. Asgari ücret tutarı hakkında açıklama yapılırsa sizleri bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim