Asgari ücrete de diğer maaşlar gibi her sene zam gelmektedir. Bundan önce ki senelerde oldukça düşük oranlarda zam gelmekteyken 2016 yılına girilmesi ile asgari ücrete %30'luk zam yapıldı ve işçiler bin lira civarı maaş almaktayken yeni yıla girmeleri ile maaşlarına 300 liralık zam geldi ve asgari ücret bin 300 lira seviyesine yükseldi.

2017 yılına girilmesine sayılı günler kala milyonlarca işçinin gözü asgari ücret tutarının ne kadar olacağı sorusunda. Görüşmeler halen devam ederken olası asgari ücret rakamları nedir? Kimler ne kadar istiyor? Peki asgari ücret 2017 yılında ortalama olarak ne kadar olacak?

Fahrettin Yokuş Açıklama Yaptı

Asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda pek çok yerden açıklama yapılırken asgari ücretin bin 500, bin 800 ve iki bin lira olmasına yönelik taleplerin olduğu öğrenildi.

Türk Kamu Sen Genel Sekreteri ve Türk Büro Sen Genel Başkanı Sn. Fahrettin Yokuş'ta asgari ücretin ne kadar olması gerektiği konusunda açıklama da bulunarak 2017 yılında bu tutarın en az bin 800 lira olması gerektiğini ifade etti. Tabi talepler dinlenmeye deva ediyor sosyal medyada yapılan yorumlarda ise 2017 yılında asgari ücretin ortalama olarak bin 500 lira civarında olacağının tahmin edildiği söylenmektedir.
Editör: TE Bilisim