2017 yılına ait plan ve bütçeler ile ilgili görüşmeler geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinde bakan ve milletvekillerinin açıklamaları ile düzenlendi. 2017 yılında toplam kaç memur alımı yapılacak şeklinde aramalar yapılırken sonunda net rakam belli oldu ve toplam 60 bin personel alımı yapılması bekleniyor. Sağlık Bakanlığının 10 bin personel alımı yapacağı dün ki açıklama ile öğrenilmişti. Yine en çok alımların bir tanesini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması beklenmekteydi ve gelen açıklama ile bu haberde doğrulanmış oldu. MEB'in 2017 yılı içerisinde 30 bin atama yapması bekleniyor.

Sayı Artabilir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 2017 yılında memur alımı hakkında açıklamalar yapmaya devam etmekte olup Milli Eğitim Bakanlığının 30 bin öğretmen ataması yapacağını bilgilendirmesi ile öğretmen adayları büyük sevinç yaşadı.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamalarına göre 30 bin öğretmen atamasının Milli Eğitim Bakanlığına yapılması ile birlikte en çok alımların İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı kadrosuna yapılacağı duyuruldu. Yine bu alımlar için takvim planlanmasının yapılacağını duyuran bakan Maliye Bakanlığına gerekli konu hakkında vize verileceğini söyledi. 2017 yılında en az 60 bin memur alımı yapılması beklenmekte olup bu sayının daha da artabileceği yönünde yorumlar yapılmaya devam ediyor. Terör mensupları ve yandaşların görevden ihraç edilmesi ile sayının daha da artacağı tahmin ediliyor.
Editör: TE Bilisim