Ülkemizde işsizlik rakamlarının önüne geçmek için bilindiği üzere milli istihdam seferberliği sistemine geçildi. Buna göre özel sektör firmaları çok sayıda personel alımları yapmaya başladı. Özellikle İŞKUR incelendiğinde anlık olarak 100 bin üzerinde personel alımı ilanının olduğu görülmektedir.

Buna göre 2017 yılı planına göre yapılan açıklama da yıl sonuna kadar toplam 1 milyon kişinin istihdamı sağlanacağı söylenmişti. Yeni yapılan duyuruya göre şu ana kadar toplam 908 bin kişinin istihdam ettirildiği belirtildi. Buna göre 2017 yılı planına göre toplam 92 bin kişilik personel alımı daha yapılacak.

BAKAN MÜJDELEDİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama da 15 yıl öncesinde senede en fazla 60 - 65 bin kişinin istihdam ettirildiği belirtilirken yeni dönemde 908 bin kişinin iş sahibi olduğu ve 2017 yılı sonuna kadar bu rakamın 1 milyona tamamlanması için yeni 92 bin personel istihdamının daha sağlanacağı söylendi.

Buna göre iş verenlere yapılan indirimler ile hükümet işsizlik oranlarının azaltılmasını ve daha fazla kişinin istihdam ettirilmesini hedeflemektedir. 2017 yılı sonuna kadar 1 milyon kişinini istihdam etmesi beklenmekte olup başvurular İŞKUR üzerinden yapılmaktadır. İŞKUR ilanlarını İşin Olsa ekibi olarak yoğunluk olduğu için aralıklarla sizlere paylaşıyoruz.

TÜM İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim