Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar arasında merkezi yerleştirme ataması yapılmaktadır. Bu atamalara başvuru yapabilmek için adayların KPSS sınavına girmiş ve puanının belli olması gerekmektedir.

KPSS'den puan alan adaylar merkezi atamada belirlenmiş olan kadrolara müracaat etmekte ve yerleşmeyi hedeflemektedir. Buna göre ÖSYM tarafından 2017 yılının birinci ataması olan KPSS 2017/1 tamamlandı ve binlerce aday kamu kurumlarına yerleşti. Peki 2017 yılının ikinci merkezi ataması KPSS 2017/2 ne zaman yapılacak.

KPSS 2017/2 ATAMA TARİHİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yer almakta olan aday işlemleri sistemi aracılığı ile her sene KPSS merkezi yerleştirme ataması yapılmaktadır. Buna göre yılın ikinci merkezi ataması olan KPSS 2017/2 14 Kasım 2017 - 23 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adayların bu tarihler arasında merkezi yerleştirme atamasına başvurularını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Peki ortalama kaç kişilik atamanın yapılması bekleniyor. Tahmini olarak KPSS 2017/2 merkezi atamasında 3 bin kişilik alımın yapılması beklenmektedir. Yine bu sayıda değişim olabilir. Hangi kurumların kaç kişilik atama yapılacağı henüz bilinmemektedir.