Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmakta olan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarının açıklanması ile adaylar merkezi yerleştirme atamaları ile memur olmaya çalışmaktadır. Yine kurumların yıl içerisinde yayımlamış olduğu ilanlara başvurabilme hakkına sahip olan adaylar buralarda düzenlenmekte olan sözlü ve yazılı sınavlara katılmakta ve başarılı olarak memur olmaya çalışmaktadır. Peki 2017 yılında atamalar nasıl yapılacak? Hangi bölümler daha avantajlı? En çok hangi kadrolara atama yapılması bekleniyor.

2017 Yılı Atamaları

Bilindiği gibi yapılan açıklamalar doğrultusunda paylaşılan sosyal medya içeriklerine göre 2017 yılında daha az memur alımı yapılacağı duyuruldu. Ancak yine de kurumlar kendi bünyelerinde ki boşlukların doldurulması için olabildiğince fazla personel alımı yapacak.

En çok alım yapılacak kurumlara bakıldığında yine Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığında ki boşlukların doldurulması için atama yapılması bekleniyor. Bunun yanı sıra Adalet Bakanlığının da 20 bine yakın atama yapması beklenmektedir. 

Şu an için bu kurumların diğer kurumlara oranla daha yüksek alım yapacağı biliniyor diğer kurumlar ise kaç atama yapacak kaç memur alımı yapmayı planıyor ve atama yapıp yapmayacak gibi soruların cevapları henüz bilinmememektedir. 2017 yılına girilmesi ile hangi kurumun atama yapacağı ve en çok avantajlı kadronun hangisi olduğu gibi soruların yanıtları daha kolay verilebilecek.
Editör: TE Bilisim