Bilindiği gibi Polis Özel Harekat alımına geçtiğimiz sene adaylar yoğun ilgi gösterdi ve toplam 285 bin kişilik müracaat alındı. Fiziki yeterlilik sınavları tamamlandı. Mülakatların da tamamlanması ile bir ay sonra 19. dönem POMEM adaylar PÖH eğitimi almaya başlayacaklar.

2017 yılında Polis Özel Harekat alımı yapılacak mı? Polis Özel Harekat alımları yapılacaksa ne zaman yapılacak soruları sorulurken konu Türkiye Büyük Millet Meclisinde tartışıldı ve yaş şartının düzenlenmesi istendi.

SORU ÖNERGESİ YÖNELTİLDİ

İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, soru önergesini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlamasını talep etti ve işsiz vatandaşlar tarafından Polis Özel Harekat alımının yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminden sonra Emniyet Genel Müdürlüğünün personel ihtiyacı olduğu da belirtilirken POMEM'e önlisans mezunu adaylarında başvurabilmesi istendi.

POMEM YAŞ SORUNU

Bilindiği gibi POMEM alımlarında 30 yaşından gün almamış olmak şartı bulunmaktadır. Tarihsel olarak yazıldığında 31 Aralık olarak belirtilmektedir. Bu tarihin yanlış olduğu ve 1 Ocak olarak güncellenmesi gerektiği uzun süredir konuşulan konular arasında yer almaktadır.

1 Ocak doğumlu olduğu için pek çok adayın POMEM alımlarına müracaat edemediği belirtilirken yaş şartının 31 Aralık'tan 1 Ocak'a alınıp alınmayacağı soruldu. İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter'in soru önergesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplanması beklenmektedir. En yakın zamanda Bakan'ın konu hakkında açıklama yapacağı tahmin ediliyor. 
Editör: TE Bilisim