Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yılın belli dönemlerinde merkezi yerleştirme atamaları yapılmaktadır. Bu atamalar ile on binlerce memur alımı yapılmakta ve boş kadroların doldurulması hedeflenmektedir. Geçtiğimiz merkezi yerleştirme atamaları ile binlerce memur ataması yapıldı ve adaylar şimdi gözlerini 2016/2 merkezi atamasına çevirdi. Söz konusu atama tercihleri takvime göre 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihlerinde yapılacak ve adaylar başvuru yapabilecek. Başvuru yapan adayların yine başvurularının onaylanması için 15 lira onay ücretini ÖSYM'nin anlaşmalı bankalarına ödemesi ya da sistemden kredi kartı ile ödeme yapması gerekmektedir.

İtfaiyeci Pozisyonuna Kimler Başvurabilir

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmakta olan merkezi yerleştirme atamalarına milyonlarca adayın başvuru yapması beklenmektedir. En çok ilgi görecek olan kadrolardan bir tanesi şüphesiz ki Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün alacağı ARFF (İtfaiye) kadrosudur. Peki bu kadroya kimler başvurabilir.

165 cm'den kısa olmamak
Kilosu boyu ile orantılı olmak
Sağlığı iyi olmak
Piskolojik sorunu bulunmamak
Sicili temiz olmak

Yukarıda ki yer alan nitelikler itfaiyeci pozisyonu için genel aranan şartlardan birkaç tanesi olmak üzere yine ÖSYM kadroların açıldığında bu pozisyon için nitelik kodu belirtebilir. Söz konusu nitelik koduna göre adayların bazı konularda eğitim görmüş olması gerekebilir. Bu eğitimi görmeyen ve nitelik koduna sahip olmayan adaylar başvuru yapamaz.
Editör: TE Bilisim