Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi iki senede bir olmak üzere B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı yapmaktadır. Çift senelerde yapılamakta olan bu sınav 2014 yılında da yapılmıştı. 2016 yılında yapılan lisans, önlisans ve ortaöğretim KPSS sınavları tamamlandı. En son 20 Kasım 2016 tarihinde ortaöğretim KPSS sınavı yapıldı ve 4 milyona yakın kişi bu sınava girdi. ÖSYM'nin birkaç hafta içerisinde bu sınavdan adayların kaç puan aldığını duyurması beklenmekte olup sınav sonuçlarının yapılması ile merkezi yerleştirme atamalarının düzenlenmesi bekleniyor.

21 Aralık'ta Başlıyor

Lisans, önlisans ve ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavları yapıldı. 2016 yılında toplam 6 milyon kişi KPSS'ye girdi. Sınav sonuçlarının tamamının açıklanması ile 2016/2 merkezi yerleştirme atamalarının yapılması beklenmektedir. Peki merkezi atamalar ne zaman tapılacak?

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi internet sitesinden yayımlanan merkezi atama tarihlerine bakıldığında 2016 yılının son merkezi ataması olan 2016/2 merkezi atamalarının 21 Aralık 2016'da başlayıp 30 Aralık 2016'da biteceği görülmektedir. Adayların Aralık ayının son haftası boyunca ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile başvuruları yapması gerekmektedir. Başvuruların tamamlanması ile birkaç hafta sonra adayların yerleşip yerleşemediğininde Ocak ayında duyurulması beklenmektedir. Öte yandan 2017 yılında yapılacak olan merkezi yerleştirme atamalarının nasıl yapılacağı net olarak bilinmemektedir.
Editör: TE Bilisim