Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yılın belli dönemlerinde yapılmakta olan merkezi atama tercihleri 21 Aralık 2016 tarihi ile başladı. Onlarca farklı kurum kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 2 bin 51 memur alımı yapacak. Ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş sonucunu almış olan tüm adaylar merkezi atama tercihlerinde başvuru yapabilmektedir.

Adaylar başvuru yaparken kadroları incelemeli ve kadroları inceledikten sonra verilmiş olan nitelik kodlarına baktıktan sonra kendilerine uyuyarsa tercihlerini yapmalıdır. Her kadro için nitelik kodları verilmiş olup adayların hangi niteliğe sahip olduğunu ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile öğrenmesi gerekiyor.

Nitelik Kodunda Değişiklik Yapıldı

Yaklaşık bir haftadır devam eden merkezi tercihlerde yüz binlerce aday tercih yapmaya devam ederken Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi aracılığı ile önemli bir duyuru yatı ve tercih kılavuzunda değişikliğe gidildiğini duyurdu.

Buna göre ''9988" Bankacılık ve Finans nitelik kodu 4465 kodunun içerisine alınmış oldu. Bu şekilde lisans mezunu adaylara tanınmış olan 4465 nitelik kodunun içerisinde bankacılık ve finans mezunu adaylarda girmiş oldu. Tercih yapılacak olan kadrolarda 9988 nitelik kodunu göremeyen adayların endişelenmemesi gerektiği ve 4465 nitelik kodunu bulunduğu kadrolara tercih yapabileceği hususunda duyuru yapılmış oldu.