2016 YDS İlkbahar Dönemi sınav sonuçları belli oldu mu? YDS sınav sonuçları 2016 açıklandı mı? 2016 YDS sonuçları ne zaman açıklanacak.
ÖSYM tarafından düzenlenen YDS sınavına giren milyonlarca aday, 2016 YDS sınavının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladılar. Peki YDS ne zaman açıklanır? 2016 YDS sınav sonuçları hakkında merak edilenleri sizler için hazırladığımız haberimizin detaylarından bulabilirsiniz...
2016 YDS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı(YDS) İlkbahar Dönemi sınavı, 27 Mart Pazar günü 9.30'da yapıldı.  2016 Yabancı Dil Seviye Tesip Sınavı(YDS) İlkbahar Dönemi sınav sonuçları, 14 Nisan 2016 tarihinde ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulacak.
2016 Yabancı Dil Seviye Tesip Sınavı(YDS) İlkbahar Dönemi sınavı Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunancadan yapıldı.
2016 YDS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?
27 Mart Pazar günü gerçekleştirilen YDS sınavına giren milyonlarca aday, YDS soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağını merak etmeye başladılar. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen YDS soru ve cevaplarını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz. 27 Mart Pazar günü yapılan sınavın soru ve cevapları ÖSYM'nin belirlediği tarihte yayınlanacak.


YDS HANGİ ALANLARDA YAPILIR?
YDS; ÜDS ve KPDS’nin bileşkesi olacak ve üç temel bilimden de (fen, sağlık, sosyal) sorular içerecektir. Ancak ÜDS’den farklı olarak, YDS’de bilim dalı ayrımı olmayacak; hangi alanda eğitim almış olursa olsun, bütün adaylar aynı sınava tabi tutulacaktır.
* Kimi üniversiteler (enstitüler) yüksek lisans ya da doktora adayları için getirilen YDS’deki  asgari puan barajını yükseltebilmektedirler. Bu nedenle, adayların, öğrenim görmeyi düşündükleri enstitüye doğrudan başvurarak, yüksek lisans ya da doktora için şart koşulmuş YDS  asgari puanları öğrenmeleri yararlarına olacaktır.
* Bazı üniversiteler yüksek lisans veya doktora başvurusu yapan adaylara, kendi dil sınavlarını uygulayabilmektedir. Ancak, bu tür bir sınavı başaran bir aday, yeterlik ya da tez aşamasına geldiğinde, YDS sınavıma  girmek ve bağlı olduğu enstitü tarafından belirlenmiş olan asgari puanı almak zorundadır.
Not: YDS barajını, eğitim aldığı enstitü tarafından belirlenen süreler içerisinde başaramayan bir adayın yüksek lisans ya da doktora hakkı yanmakta ve programla ilişiği kesilebilmektedir.