2015 Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak?

Bayram Tatilinin kısa olmasından şikayetçi olan memur ve çalışanlar için müjde Başbakanlık’tan geldi. Başbakanlık yazılı bir açıklama yaptı ve Perşembe gününün de tatil olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar…

''Başbakan Ahmet Davutoğlu 16 Temmuz Perşembe günü Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların yarım gün izinli sayılmasını ilişkin yazıyı imzalamıştır. Buna göre, gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Ramazan Bayramı'nın arifesi 16 Temmuz 2015 Perşembe günü idari izinli sayılacaktır. Yazı ilgili kurumlara gönderilmiştir."

Bu açıklamanın ardından memur ve çalışanların yüzü güldü. Ramazan Bayramı tatilinin 4 güne çıkması nedeni ile bir çok kişi yakın yerlere tatile gitme planlarını yeniden hayata geçirdi. Ancak bilet alma işini son güne bırakanlar kötü bir sürprizle karşı karşıya kalabilir. Çünkü henüz bayrama 1 hafta varken otobüs firmalarında biletler tükendi. Bu nedenle eğer ek sefer açılmazsa bir çok kişi bayramda seyahat edemeyecek. Ancak her yıl yaşanan bu sıkıntıya otobüs firmaları ek severler ile çözüm üretiyor. Bu yıl da yine aynı şekilde firmaların ek sefer açması bekleniyor.