Türkiye İstatistik Kurumunun yayımladığı işsizlik rakamlarının giderek artması ile hükümet ve İŞKUR düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği başlatması ile birlikte pek çok kuruluş binlerce personel alımı yapacağını müjdeledi.

Yine İŞKUR'un yıl içerisinde ki alım yaptığı personel sayısı 250 bin iken bu sayı 500 bine kadar çıkartıldı. TOBB üyesi bir buçuk milyon kişinin kendi yanlarında en az bir kişi istihdam ettirme sözü alındı ve işsizlik rakamları giderek düşürülmeye başlandı.

BAKAN DUYURDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı duyurusunda 20 gün içerisinde yurt geneli toplam 125 bin kişiden fazla aday iş sahibi olduğu belirtildi. Hızlı şekilde alımlar yapılmaya devam ediyor.

NİSAN MAYIS AYLARINA DİKKAT

Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamalarına göre Nisan ve Mayıs ayına dikkat çekildi. Buna göre Nisan ile Mayıs aylarında ki alım sayıları ciddi bir şekilde artacak ve işsizlik rakamları da ciddi oranda düşecek.

İŞKUR'DA 120 BİN KİŞİLİK İŞÇİ ALIM İLANI VAR

İŞKUR'un resmi internet sitesi olan www.iskur.gov.tr incelendiğinde Türkiye geneli toplam 120 bin kişilik işçi alımı ilanının olduğu görülmektedir. Bu ilanlar sürekli olarak güncellenmekte ve 10 gün sonra ilanların başvuru süreleri bitmektedir. Buna göre istihdam seferberliği kapsamında yurt genelinde ciddi bir personel alımı bulunmaktadır.
Editör: TE Bilisim