Bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçları doğrultusunda polis alımları gerçekleştirilmeye devam ediyor. Üniversite mezunu 20. dönem POMEM 10 bin polis alımı başvuru süreci devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında 2 bin 500 lise mezunu polis alımı yapacaklarını müjdeledi.

Bilindiği üzere lise mezunu polis alımları Polis Meslek Yüksek Okulu için yapılmaktadır ve bu sene ki yapılacak olan lise mezunu polis alımının da PMYO kapsamında olması bekleniyor. PMYO şartlarında YGS puan şartı bulunmaktadır ancak YGS şartından dolayı çok sayıda aday başvuru yapamayacak.

YGS ŞARTININ KALDIRILMASI İSTENİYOR

Adaylar özellikle sosyal medya aracılığı ile kampanya yapmaya şimdiden başlamış olup 2 bin 500 polis alımında Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) şartının kaldırılması isteniyor. Buna göre YGS puan şartı aranacak ise yine baraj puanının 270 ve üzeri olması beklenmektedir. Ancak baraj puanı şartından dolayı pek çok aday PMYO polis alımına müracaat edemeyecek.

Adaylar başvuru yapabilmek ve başvuru sayılarının artması için Yükseköğretime Geçiş Sınavı şartının kaldırılmasını istiyor. Buna göre Polis Meslek Yüksek Okulu 2 bin 500 polis alımı ilanı yayımlandığında YGS puan şartı kaldırılırsa başvuru yapacak aday sayısının da buna göre artacağı tahmin ediliyor.

TÜM POLİS ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ
POLİS VE KOMİSER MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim