Bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğü boşluklarına göre polis alımları yapılmaktadır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı duyurusunda lise mezunu adaylara müjdeli haber vererek 2 bin 500 kişilik lise mezunu polis alımı yapılacağını duyurdu.

Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Meslek Yüksek Okulu kapsamında lise mezunu toplam 2 bin 500 kişilik polis alımı yapılacak. Adayların başvuru yapabilmesi için Yükseköğretime Geçiş Sınavına girmiş ve ilanda belirtilecek olan YGS'den baraj puanı almış olması gerekmektedir. Ancak adaylar başvuruların artması için YGS şartının kaldırılması taleplerini iletmeye devam ediyor.

YGS ŞARTI KALKMALI KAMPANYALARI

Özellikle sosyal medya aracılığı ve pek çok platform aracılığı ile kampanyalar yapmakta olan lise mezunu adaylar Polis Meslek Yüksek Okuluna alınacak olan 2 bin 500 kişilik polis öğrencisi için aranacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) şartının kaldırılmasını istiyor.
Bilindiği üzere Polis Meslek Yüksek Okulu giriş şartlarında YGS taban puan şartı bulunmaktadır. Genel olarak bu puan şartı 270 ve üzeridir. Adaylar başvuru yapamadığı ve başvuruların yetersiz kalmayıp artması için YGS şartının kaldırılmasını istemektedir.

270 HAM PUAN NE DEMEKTİR

PMYO giriş şartında 270 ham puan almış olmak şartı bulunmaktadır. Peki ham puan nedir? Ham puan demek okul puanı eklenmeden 270 puan almış olmak demektir. Yani okul puanı eklenerek 270 ve üzeri YGS'den puan alacak olan adaylar PMYO 2 bin 500 kişilik lise mezunu polis alımına başvuru yapamaz.

POLİS ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ
POLİS MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim