Emniyet Genel Müdürlüğü için polis alımları yapılmaya devam ediyor. Üniversite mezunu 10 bin kişilik POMEM polis alımı başvurularının sona ermesi ile gündeme tekrar lise mezunu 2 bin 500 polis alımı konusu taşındı. Buna göre Polis Meslek Yüksek Okulu kapsamında toplam 2 bin 500 kişilik polis alımı yapılacak.

2 bin 500 kişilik polis alımının yapılacağını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı duyurusunda verdi. Peki lise mezunu 2 bin 500 polis alımı ne zaman yapılacak? Aranan şartlar ne olacak ve PMYO 2 bin 500 polis alımı hakkında detaylar.

ARANACAK ŞARTLAR

a) T.C. vatandaşı olmak,
b) Lise ve dengi okul mezunu olmak veya Lise 4.sınıfta okuyor olmak
c) YGS puan türünden 270 ve üzeri ham puan almış olmak (taban puan değişebilir)
ç) 18 yaşını tamamlamış ve 26 yaşından gün almamış olmak
d) Bayanlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil ) ile 27 (dahil) arasında olmak
e) Sağlık sorunu olmamak
f) fiziğinde sorun olmamak

ALIM TARİHİ VE BAŞVURU

2 bin 500 kişilik lise mezunu polis alımı yapılacak. Peki alım tarihi ve başvuru detayları nedir? Buna göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2 bin 500 lise mezunu polis alımının Haziran ayında yapılacağını duyurdu. Haziran ayı itibari ile 2 bin 500 kişilik polis alımının yapılması beklenmektedir. İlanın yayımlanması ve yeni açıklamalar geldikçe duyuru yapacağız.

POLİS ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ
POLİS MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim