16 Nisan 2017 sabah saatlerinde seçmenler tüm Türkiye geneli oy verme işlemlerine başladı. Türkiye için büyük önem arz etmekte olan referandum sandıkları saat: 17.00 itibari ile kapandı ve seçmenlerin bu saatten itibaren oy verme işlemleri yasaklandı. Peki Türkiye geneli referandum sonuçlarında son durum nedir, evet hayır oy yüzdelerinde son durum nedir?

TÜRKİYE GENELİ REFERANDUM SONUÇLARI - EVET HAYIR OY ORANLARI

Evet: %51,32 (Yeni sonuçlar geldikçe süreli olarak güncellenecektir)
Hayır: %48,68 (Yeni sonuçlar geldikçe sürekli olarak güncellenecektir.)
Açılan Sandık Yüzdesi: %99 Sayımlar Yapılıyor (Yeni sonuçlar geldikçe sürekli olarak güncellenecektir.)


İSTANBUL REFERANDUM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
İZMİR REFERANDUM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
ANKARA REFERANDUM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yüksek Seçim Kurulunun 15 Nisan 2017 saat: 18.00 - 16 Nisan 2017 saat: 18.00 surlarında seçim yasağı bulunmaktaydı. Seçmenlerin kafasının karışmaması için uygulanmakta olan bu seçim yasağı saat 18.00 itibari ile kaldırılıyor ancak oylar 21.00 itibari ile açıklanacak.. Sandıkların kilitlenmesi ile oylar teker teker sayılmaya ve sisteme girilmeye başlandı. Türkiye için oldukça önemli olan referandum sonuçlarını İşinOlsa olarak bizlerde takip etmeye devam ediyoruz. Sayfamız aracılığı ile Türkiye geneli referandum sonuçları ve referandum evet hayır oy yüzdeleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

REFERANDUM SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK

Türkiye geneli sandıkların kapatılması ile sayımlar başladı. İşinOlsa olarak sizler için sayımları anlık takip etmekteyiz. Sitemizden 16 Nisan 2017 referandum sonuçlarını canlı takip edebilirsiniz. Yine Türkiye geneli Evet - Hayır oy oranlarını da görebilirsiniz. Şu an için sayımlar devam etmekte olup kesin sonuçlar gece saatleri itibari ile duyurulması beklenmektedir. Bilindiği üzere şikayetlerin değerlendirilmesi ve sayımlarda her hangi bir sorun olmaması için referandum sayımlarına oldukça önem verilmektedir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da yaptığı açıklamasında seçimleri 2 bin 200'e yakın kamera ile takip ettiklerini duyurmuştu.

SAYFAMIZ SÜREKLİ GÜNCELLENECEKTİR!

16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum seçim sonuçları için sayımlar devam ediyor ve bir yandan sayımlar gönderilmeye devam ediyor. Yeni sonuçlar geldikçe sayfamız sürekli olarak güncellenecektir. Sizde İşinOlsa sitemiz aracılığı ile 16 Nisan 2017 referandum sonuçlarını canlı olarak takip edebilir ve Türkiye geneli evet, hayır oy oranlarını da görebilirsiniz.