15 Temmuz 2016 akşam saatlerinde gerçekleşen hain darbe girişiminde tüm yurt bir olarak sokaklara, meydanlara çıktı ve darbe karşıtı kişileri durdurarak darbeyi önledi. Camilerden okunan selalar ile halk sokağa çağrıldı ve meydanlara adeta milyonlarca kişi geldi.

15 Temmuz'un yaşanması ile çok sayıda ünlü meydanlarda bayraklar sallayarak sosyal medyadan destek verdiği gibi yine bazı ünlüler 15 Temmuz için attığı tweetler ile halkın sokağa çıkmaması gerektiğini ifade etti. Peki 15 Temmuz'da hangi ünlüler sokağa çıkmayın çağrısı yaptı. Hangi ünlüler 15 Temmuz'a inanmadı.

SOKAĞA ÇIKMAYIN DİYEN ÜNLÜLER

Resmi sosyal medya hesapları aracılığı ile sokağa çıkmayın çağrısı yapan ünlülere bakıldığında Berna Laçin, Demet Sağıroğlu, Şarkıcı Sıla, Özge Pirinçci, Levent Üzümcü ünlülerinin sokağa çıkmayın çağrılarında bulunduğu görülmektedir.

İlgili kişilerin resmi hesapları incelendiğinde geçtiğimiz sene 15 Temmuz'da selaların neden okunduğu, darbe yanlısı olmadığını ancak böyle bir şova katılmayacağını, sakın sokağa çıkmayın, ailenizle evinizde oturun, büyük sözü dinleyin evlerinize gelin gibi ifadeler kullandıkları görülmektedir. Türkiye Cumhuriyeti 

KİM OLURSA OLSUN BU MİLLET KORKMAZ!

15 Temmuz'da milyonlarca halk Türk bayraklarına döşeyerek araçları ile kornalar çalarak meydanları akın etmiş, milyonlarca kişi meydanlarda hain darbe girişimini lanetlemişbinlerce kişi okunan selalardan güç alarak camileri akın etmiş ve meydanlardan korkmayarak demokrasi adına nöbetler tutmuştur. Bu milleti düşman kim olursa olsun korkutamaz.