Emniyet Genel Müdürlüğünde uzun yıllar önce var olan bekçi kadrosu bilindiği üzere kaldırılmıştı. Ancak bekçi kadrosu yeniden getirildi ve EGM bekçi alımlarına başladı. Geçtiğimiz aylarda İstanbul ili için bekçi alımı yapılmış ve yoğun rağbet gösterilmişti fakat o ilandan sonra bir daha EGM'den bekçi konusunda ses çıkmadı.

OHAL kapsamında çıkarılan çok sayıda Kanun Hükmünde Kararnamelerin iki tanesinde EGM'ye bekçi kadrosu ihdas edildi. Buna göre ilk KHK'da Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 bin bekçi kadrosu ihdas edildi ve ikinci KHK ile EGM'ye 7 bin 500 kişilik bekçi kadrosu daha ihdas edildi.

14 BİN 500 KADRO İHDAS EDİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğüne iki farklı Kanun Hükmünde Kararname ile toplam 14 bin 500 kişilik bekçi kadro ihdas edildi peki EGM 14 bin 500 bekçi alımı ne zaman yapılacak? İçişleri Bakanlığımızdan ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzden bekçi alımının ne zaman yapılacağına dair malesef halen bir açıklama yapılmadı. Açıklamanın yapılması ile hemen sizlere bilgi vereceğiz.

MUHTEMEL ARANACAK ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Lise mezunu olmak
Fiziki kusuru olmamak
Başvuru yaptığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
Boy - kilo orantılı olmak

Yukarıda muhtemel olarak aranacak şartlar verilmiştir. Şartlarda değişikliğin yapılması ile sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz. 14 bin 500 bekçi alımı ilanı yayımlanırsa İşin Olsa aracılığı ile bilgi edinebilirsiniz.

HABERLERİ BİLDİRİM ALMAK İÇİN İŞİN OLSA UYGULAMASINI BURADAN İNDİRİN

Editör: TE Bilisim