13 Günlük Bebek Saç Kurutma Makinasından Yandı

Yeniçağa’nın Camiatik Mahallesi’nde oturan Hülya Süzer bugün 13 günlük olan oğlu Ahmet Yasin Süzer’i uyuması için beşiğine yatırdı. Hülya Süzer, uyumakta epey zorluk çeken bebeğin uyuması için, anne karnındaki sesleri çağrıştırdığını düşündüğü, saç kurutma makinesini çalıştırarak baş ucuna bıraktı. Ahmet bebeğin baş ucunda epeyce açık kalarak ısınan saç kurutma makinesi orada olan battaniyeyi tutuşturdu. Dumanları fark eden aile beşikte yatan bebeklerini kurtarırken, bebeğin vücudunda yanıklar oluştu.

Minik Ahmet bebek ambulansla kaldırıldığı Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde tedaviye alındı. Bebeğin yapılan ilk tedavisinde başında ve vücudunun çeşitli yerlerinde 3’üncü derece yanıklar olduğu tespit edildi. Bebek burada yapılan ilk tedavisinin ardından Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Bebeğin vücudundaki yanıkların ciddiyetini koruduğu ve hayati risk taşıması nedeniyle Ankara’da bir hastaneye sevk edilmesine karar verildi.

Ahmet Yasin Süzer Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmek üzere ambulans helikoptere bindirildiği anda babası Salih Süzer gözyaşlarına boğuldu. Salih Süzer çaresizlikle bebeğinin gidişini izledi.

Editör: TE Bilisim