Emniyet Genel Müdürlüğünün yakın zamanda Polis Özel Harekat (PÖH) alımı yapması beklenmekteydi. İlan ne zaman yayımlanacak, Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna alım ilanına dair detaylar ne zaman aktarılacak soruları artarken dün tüm soruların cevapları kamuoyuna duyuruldu.

Yozgat POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu dün kamuoyuna verdiği demeçler ile Polis Özel Harekat alımına ilişkin önemli bilgileri duyurdu. Buna göre 21. dönem POMEM alımlarının PÖH düzeyinde yapılması beklendiği ve toplam 12 bin kişinin alınabileceği ifade edildi.

MEZUNİYET ŞARTI

Bilindiği üzere POMEM 19. dönemde Polis Akademisi Başkanlığı bir ilke giderek Polis Özel Harekat alımlarında aranmakta olan lisans mezunu şartının kaldırıldığı duyurulmuştu. Lisans mezunu şartının kaldırılması, KPSS ile askerlik şartının da aranmaması ile 300 bine yakın rekor bir başvuru gelmişti.

21. dönem POMEM'in yine Polis Özel Harekat sınıfı için yapılacağı belirtildi. 12 bin kişilik PÖH alımı yapılması bekleniyor. Peki PÖH alımında lise ve önlisans mezunlarına başvuru imkanı verilecek mi? Yoksa yine şartlarda lisans mezunu olmak mı yazacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bu konu hakkında kamuoyuna bir duyuru yapılmadı. Ancak başvuruların çok olması ve lise ile ön lisans mezunu adaylarının isteklerinin yerine getirilmesi için 21. dönem POMEM 12 bin PÖH alımında lise ve ön lisans mezunu adaylarında ilana başvuru yapabilmesi beklenmektedir.

12 BİN PÖH ALINACAK HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

PÖH ALIMI ARANACAK ŞARTLAR İÇİN TIKLAYINIZ

PÖH MAAŞLARI, GÖREVLERİ, KIYAFETLERİ VE TÜM SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim