Emniyet Genel Müdürlüğünü Polis Akademisi Başkanlığı 21. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM kapsamında bilindiği üzere yine binlerce polis öğrencisi alımı yapacak. Kaç bin öğrenci alımı yapacak sorularına yanıt Yozgat ili POMEM müdürü tarafından yapılmış ve 12 bin kişilik alımın planlandığı belirtilmişti.

20. dönem alımları normal polislik için yapıldı ve 21. dönem POMEM alımlarının Polis Özel Harekat (PÖH) sınıfı için yapılması bekleniyor. Buna göre 21. dönem POMEM'e 12 bin PÖH alımı yapılabilir. Peki alımlar ne zaman yapılacak ve lise ile önlisans başvuru yapabilecek mi?

MEZUNİYET ŞARTI NE OLACAK

Polis Özel Harekat (PÖH) alımları başlamadan şimdiden lise ile önlisans mezunu adaylar kendilerinin ilana başvuru yapıp yapamayacaklarını sormaya başladı. Bilindiği üzere 20. dönem POMEM alımlarına sadece lisans mezunları başvuru yapabilmiş ve başvuru sayısı çok yetersiz gelmişti. 19. dönen POMEM alımları en az lise seviyesinde yapıldığı 300 bine yakın başvuru geldiği için yine PÖH alımlarına lise, önlisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabileceği beklenmektedir.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK

Peki 21. dönem POMEM Polis Özel Harekat (PÖH) sınıfı için öğrenci alımı ne zaman yapılacak. Tarih konusu net deil ancak 20. dönem eğitimleri bitmeden yani 4 - 5 ay içerisinde alımların yapılması beklenmektedir.

PÖH DOĞU ve BATI İLLERİNDEKİ MAAŞLARI
TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ