Ülke genelinde Fethullahçı Terör Örgütü bağlantısı bulunan memurlara yönelik yapılan operasyonlar devam ediyor. Bakanlıklar başta olmak üzere özel firmalar ve devlet kurumlarda FETÖ temizliği yapılmaya devam ederken FETÖ'cü 12 bin 800 polis daha açığa alındı. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda yayımlanan bildiri ile binlerce polisin görevden uzaklaştırıldığı belirtilmiş ve kişilerin isim soy isimlerine dairde açıklama yapılmıştı. Dün yapılan açıklama ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 12 bin 800 polisin görevden ihraç edildiği duyuruldu. Peki bu polisler kimler?

İsim Listesi Yayımlandı Mı?

Emniyet Genel Müdürlüğünden uzaklaştırılan 12 bin 800 polisin açığa alınması basına son dakika haberi olarak düşerken EGM konu hakkında sadece ihraç edilme açıklaması yaptı. Yani açığa alınan polisler hakkında her hangi bir bilgi paylaşılmazken isim listesi de yayımlanmadı. Fakat FETÖ'cülere karşı parlemento birlikte hareket ettiği için ilerleyen haftalarda bu kişilerin isimleri hakkında da duyurunun yapılması beklenmektedir.

Gün içerisinde yapılan duyuru ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden de yüzlerce askeri personelin açığa alındığı belirtildi. Yurt genelinde yapılan operasyonlara ara verilemeden devam edilmekte olup kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar hakkında yapılan araştırmalar devam ediyor.
Editör: TE Bilisim