Ülkemiz de bilindiği üzere milyonlarca işsiz bulunmaktadır. Hükümet ve İŞKUR istihdam seferberliği kapsamında yüz binlerce kişilik personel alımları gerçekleştirmekte olup işsizlik oranını ciddi şekilde azaltılması hedeflenmektedir.

Hükümet yeni almış olduğu karar ile 12 aydan fazla kimsenin işsiz kalmamasını sağlayacak. Buna göre İŞKUR sahada çalışmalarına başlacak ve 12 aydan fazla işsiz olanlara iş bulunacak. İŞKUR'a bu konu da epey yük düşecek ancak işsizlik rakamlarının azalmasında büyük fayda sağlayacağı düşünülmektedir.

4 AYDA 1 MİLYON İSTİHDAM SAĞLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklamasında 4 ay içerisinde toplam bir milyon kişiye istihdam sağlandığını duyurdu. Bir milyon kişiye istihdamın sağlanması ciddi bir rakam olarak bilinmekte olup hükümet istihdam seferberliğine devam ederse kısa süre içerisinde işsizlik rakamlarının tek haneye inmesine ve neredeyse sona ermesi beklenmektedir.

HER EVDE EN AZ BİR ÇALIŞAN

İŞKUR yeni yapacağı çalışmalar ile her evden en az bir kişinin çalışmasını hedefleyecek. Eğitimi olmayan kişilere gerekli eğitimler verilecek üç farklı iş teklifinde bulunulacak. Eğer kişi iş tekliflerini kabul etmezse aldığı sosyal yardımlar bir sene boyunca kesilecek. İş teklifleri bireye ve aldığı eğitimlere göre olacağı için kişinin kesin olarak iş tekliflerinden bir tanesini kabul edeceği beklenmektedir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ