15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminin ardından kamu kurumlarında görev yapmakta olan tüm memur ve personeller hakkında yapılan araştırma ve incelemeler devam ediyor. Bir yandan kamuya geri iadeler devam ederken çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamudan yeni personellerde ihraç edilmeye devam ediyor.

Şu ana kadar toplam kaç FETÖ'cünün kamudan ihraç edildiği, kaç kişinin göreve iade edildiği merak edilirken sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konu hakkında sayısal verilere ilişkin duyuru yaparak kamuoyu aydınlatıldı.

TÜM SAYISAL VERİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan açıklama ile kamu kurumlarından 140 bin 901 kişi hakkında işlem yapıldığı ve işlem yapılanlar arasından 102 bin kişinin ihraç edildiği duyuruldu. Söz konusu kişilerin FETÖ'cü olduğu tespit edildiği için kamu kurumları ile ilişiği kesildi.

38 bin 772 kişinin açığa alındığı belirtilirken haklarında işlem yapılan ve araştırmalar sonucu kişinin FETÖ ile her hangi bir bağlantısının bulunmadığı 32 bin kişinin ise tekrar kamu kurumlarında ki mesleklerine iade edildiği belirtildi.

102 BİN KİŞİ İHRAÇ OLDU

Şu ana kadar FETÖ'cü olduğu tespit edilen 102 bin kişinin kamu kurumlarından ihraç edildiği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından duyurulmuş oldu. Öte yandan yeni çıkarılan KHK kararları ile göreve iade süreçleri, açığa alma ve ihraç edilme süreçleri de hız kesmeden devam ediyor.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ