Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaca bağlı olarak lisans mezunu adaylardan alım yapmakta ve bu öğrencileri eğitimden geçerek komiser yardımcısı olarak göreve başlamalarını sağlamaktadır. Aynı zamanda yine Emniyet Genel Müdürlüğü kendi bünyelerinde polis olarak görev yapan kişiler arasından başvurular kabul etmekte ve gelen başvuruları değerlendirerek onay verdiği kişilerin eğitim almasını sağlamakta eğitim aldıktan sonra adayların komiser yardımcısı olarak göreve başlamasını sağlamaktadır. Yayınlanan bildiri ile Emniyet Genel Müdürlüğü polisler arasında 900 erkek ve 100 kadın başvurusu kabul edecek gelen başvurulardan sonra bu kişiler eğitimden geçirilecek ve toplam bin kişi komiser yardımcısı olacak.

Başvurular Ne Zaman

Polisler arasında toplam bin kişi alınacak ve bu alınacak olan adaylar eğitimin ardından komiser yardımcısı olarak göreve başlayacak. Peki başvurular ne zaman yapılacak? Emniyet Genel Müdürlüğünce yayınlanan bildiriye göre başvurular 8 Ağustos 2016'da başlayacak olup 19 Ağustos 2016 tarihi ile sona erecek.

Kimler Başvurabilir
  • Emniyet Genel Müdürlüğünde Polis olarak görev yapıyor olmak
  • En az iki yıl boyunca görev yapmış olmak
  • Üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun olmak
  • Son iki yıl içerisinde hiçbir ceza almamış olmak
  • Hakkında adli veya idari soruşturma yapılmamış olmak
Yukarıda adaylardan istenilen özellikler sıralanmış olup başvurular ve ilan hakkında net olarak detaylar belirtilmeiş durumda. Sizlerde Polis Memurluğundan, Komiser Yardımcılığına yükselmek istiyorsanız aşağıda ki linki takip edebilirsiniz.

www.pa.edu.tr
Editör: TE Bilisim