Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurulan ilan sonucunda Polis Meslek Eğitim Merkezine toplam 10 bin polis alımı yapılacağı belirtilmişti. İlanlara müracaatlar yapıldı ve sonuçlar açıklandı.

YERLEŞEN ADAYLAR SAYISI TUTMADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 20. dönem POMEM 10 bin polis ilanına oldukça az rağbet gösterildiğini belirterek gerekenin yapılacağını ilan etmişti. Buna göre sonuçların açıklanması ile yerleşen adayların sayısı da ilan edildi.

EGM tarafından yapılan duyuru ile 20. dönem POMEM ilanı için 7 bin 423 erkek polis adayı ve bin kadın polis adayının POMEM'e yerleştirildiği belirtildi. Buna göre bin 500 kişiden fazla açık oluştu peki yeni ilan yayımlanır mı?

HANGİ ŞARTLAR ARANMIŞTI

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Lisans Mezunu olmak
2015 ve 2016 KPSS'den P3 puan türünden 60 ve üzeri puan almış olmak
30 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1988 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)
Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak
Emniyet Teşkilatı şehit ve vazife malullerinin eş ve çocukları için KPSS P3 puan türünden 48 ve üzeri puan almış olmak
Sağlık sorunu olmamak

  • ŞARTLAR ESNETİLSİN İSTİYORUZ! YAŞ ŞARTI, KPSS ŞARTI VE MEZUNİYET ŞARTLARINDA DÜZENLENMEYE GİDİLEBİLİR

YENİ ALIM YAPILACAK MI

POMEM kapsamında düzenli olarak polis alımları gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Bundan sonra ki alımlarda yeterli sayıya ulaşmak için gerekli şart düzenlemelerin yapılarak ilanların kamuoyuna duyurulması beklenmektedir.

POLİS VE KOMİSER MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim