Bilindiği gibi FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yapılan operasyonların artması ile İçişleri Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine binlerce güvenlik kuvveti alımı yapılmaya başlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığından yapılan açıklama ile 18. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitilmek ile 10 bin PÖH adayı alımı yapılacağı duyurulmuştu.

Bu alımların sona ermesi ile yedek duyurular yapılmaya başladı ve geçtiğimiz ay yapılan başvurular ile 19. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitilmek üzere 10 bin PÖH adayı alımı daha yapıldı. Yeni alımlar yapılacak mı? Süreç nasıl olacak eğitimde neler olacak gibi soruların cevabı beklenirken Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Recep Korhan Gürel flaş açıklamalarda bulundu.

Sahaya Yansıtılacak

Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Recep Korhan Gürel yaptığı açıklamasında en çok eğitimler hakkında soruların geldiğini belirterek bu sorulara gerek olmadığını ve eğitime gelecek olan adaylara verilecek eğitimlerin ardından bunların operasyonel olarak sahaya yansıtılacağı duyuruldu.

Recep Korhan Gürel'in yaptığı açıklamasına göre PÖH adaylarına toplam 24 hafta sürecek olan uzun bir eğitim verilecek. Bu eğitimlerin ardından adaylar birincil olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ki operasyon alanlarına yönlendirilecek. 
Editör: TE Bilisim