Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığından yapılan açıklama ile 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapılacağı duyurulmuştu. Bu alımlarda eğitim şartı lise düzeyine indirildi ve adaylardan askerlik şartı aranmadı. Bu iki şartın hafifletilmesi ile rekor bir başvuru yapılması bekleniyordu. Polis Akademisi Başkanlığının sitesi ile yapılan başvurularda toplam 300 bine yakın aday başvuru yaptı. Yüz binlerce aday fiziki yeterlilik sınavında neler yapılacak, parkur etapları nedir? Adayları hangi uygulamalar bekliyor soruları sorulurken sonunda beklenen açıklama yapıldı.

Parkur Etapları Duyuruldu

Alınacak olan 10 bin Polis Özel Harekat adayları fiziki yeterlilik sınavlarından geçirilecek ve bu sınavlarda başarılı olması gerekecek. Parkur etapları değişecek mi? Nasıl olacak soruları sorulurken açıklama geldi. Özetlemek gerekirse;

Adayları ilk olarak paralel bar etabı bekliyor ve bu etapta adaylar bar ile bitişe kadar yürüyecek. Yine ikinci etabın adı sıçrama tahtası olarak belirtilmiş ve bu etapta adaylar jimnastik hareketleri ile belirlenen mesafelerde zorluklara göre sıçrayacak. 

Lastik içinden geçme ve ağırlık taşıma etaplarındanda başarılı geçen PÖH adayları takla atma ve denge atleti etapları ile karşılaşacak.  Toplamda adaylar 14 farklı etaptan geçecek ve bunlara göre puan alacak. En çok sorulan soru ise kaç barfiks çekileceği idi. Yapılan duyuruya göre adayın nizami olarak 5 barfiks çekmesi gerekiyor. Tüm etapları görmek, etaplar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıda ki resmi bildiriyi inceleyiniz.
Editör: TE Bilisim