Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz ay lisans mezunu adaylar arasında 10 bin Polis Özel Harekat alımı yaptı. Açığın giderilmesi için KPSS şartının kaldırılacağı ve yaş şartının düşürüleceği belirtilip en az lise mezunlarının başvurabileceği 10 bin PÖH alımının daha yapılacağı müjdelenmişti. İlk olarak başvuruların 10 Ekim'de başlayacağı açıklanmış fakat teknik sıkıntılar nedeni ile başvurular 17 Ekim'e ertelendiği duyurulmuştu. 17 Ekim'e gelmeden Polis Akademisi Başkanlığından bir bildiri daha yayımlandı ve başvuruların ileri bir tarihe ertelendiği duyurularak tarih hakkında her hangi bir bilgi verilmedi. Peki başvurular ne zaman başlayacak? Konu hakkında EGM'den veya Polis Akademisi Başkanlığından açıklama var mı?

Başvurular Ne Zaman Başlıyor?

Emniyet Genel Müdürlüğü en az lise mezunu olmak üzere toplam 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapacak. Ancak alımların ne zaman yapılacağına dair şu anda her hangi bir bilgi veya açıklama yok. Kamu Personeli Seçme Sınavı şartının kaldırılması, yaş sınırının azaltılması ve en az lise mezunu adayların başvurabilmesine olanak sağlanması ile 10 bin PÖH alımına beklenenden daha fazla kişinin müracaat yapması bekleniyor. Bu sebepten ötürü teknik sıkıntıların giderilmesi için EGM ve POMEM inceleme yapmaya devam ediyor olabilir.

ilerleyen günlerde veya haftalarda 10 bin Özel Harekat Alımı başvurularının ne zaman yapılacağına dair resmi bir bildirinin yayımlanması beklenmekte olup. Söz konusu bildirinin yayımlanması ile bizlerde sizlere konu hakkında duyuru yapacağız.
Editör: TE Bilisim