Yurt içi ve yurt dışında operasyonların giderek artması ile 19. dönem POMEM polis alımı Özel Harekat branşı için yapıldı ve başvuru sayısının da artması için askerlik şartı, KPSS puan şartı kaldırıldı ve mezuniyet şartı da en az lise düzeyine çekildi.

10 bin Polis Özel Harekat alımına 300 bine yakın aday başvuru yaptı ve fiziki yeterlilik sınavlarının bitmesi ile mülakatlar başladı. Mülakatlar yapılan duyuru ile tamamlandığı belirtildi ancak adaylara halen sonuçların açıklandığına dair net bir bilgi verilmedi.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK

10 bin Polis Özel Harekat alımı sonuçlarının Nisan ayının üçüncü haftası açıklanması ve adayların hızlı bir şekilde eğitime alınması bekleniyordu ancak Nisan ayının sonuna gelinmesine rağmen sonuçlar halen açıklanmadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında 10 bin Polis Özel Harekat alımı mülakatlarının tamamlandığını ve çalışmaların tamamlanması ile kısa bir süre içerisinde PÖH alımı sonuçlarının açıklanacağını duyurmuştu. Fakat halen 10 bin Polis Özel Harekat alımına dair her hangi bir açıklama yapılmadı.
10 bin kişilik en az lise mezunu Polis Özel Harekat alımı sonuçlarının en kısa sürede açıklanmasını ve sonuçların açıklanması ile adayların hızlı bir şekilde özel harekat eğitimine alınması beklenmektedir. Adayların eğitimlerinin maksimum 6 ay sürmesi ve 6 ayın sonunda 10 bin PÖH'ün sahaya sürülmesi bekleniyor.

POLİS ALIM VE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim