İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü her sene Polis Memuru ve Polis Özel Harekat alımları yapmaktadır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ki operasyonların artması ile PÖH alımına yoğunluk verildi. Geçtiğimiz ay lisans mezunu 10 bin PÖH alımı gerçekleştirildi. Bu alımlarda adayların en az lisans mezunu olması gerekiyor ve Kamu Personeli Seçme Sınavından da minimum puanı almış olması gerekmekteydi. Yayımlanan duyuru ile lise mezunları için 10 bin PÖH alımının daha yapılacağı müjdeli haberi verildi. Ancak başvurular teknik arızalar nedeni ile ertelendi. 10 Ekim'den 17 Ekim'e teknik problemlerden dolayı ertelenen 10 bin PÖH alım başvuruları tekrar ertelendi.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru da Polis Özel Harekat alımları için başvuruların ertelendiği duyuruldu. Geçtiğimiz hafta yapılan duyuruda başvuruların bir hafta ertelendiği ve adayların 17 Ekim 2016'da başvuru yapabilecekleri belirtilmişti. Ancak yeni yapılan duyuru da sadece başvuruların ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

Polis Akademisi Başkanlığı her hangi bir tarih vermemiş olup Polis Özel Harekat alımı başvuruları tarihinin kısa zaman içerisinde kamuoyuna ilan edileceği belirtildi.

Yaşanan teknik sıkıntılardan dolayı PÖH başvuruları kabul edilemedi. Beklenenden daha fazla kişinin başvuracağı tahmin edildiği için sistem hazırlanıyor ve teknik problemlerin tamamen bitirilmesi amaçlanıyor. Polis Akademisi Başkanlığı ilerleyen günlerde konu hakkında açıklama yapacaktır.
Editör: TE Bilisim