Emniyet Genel Müdürlüğü operasyonlarda görev yapmak üzere 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapacak. Geçtiğimiz ay lisans mezunu adaylar için sorunsuz şekilde başvurular alındı ve duyurular yapıldı. Ancak bu ay yaşanan teknik arızalar nedeni ile Polis Özel Harekat alımı başvuruları bir türlü yapılamadı.

İlk olarak 10 Ekim 2016 tarihini bekleyen adaylar yaşanan teknik sıkıntılar nedeni ile başvuruların 17 Ekim'e ertelendiğini öğrendi. Dün Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda başvuruların ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi ve her hangi bir tarih duyurulmadı. Peki adaylar PÖH başvurularını ne zaman yapacak? Tarih belli mi?

Başvuru Tarihi Bekleniyor

On binlerce en az lise mezunu aday Polis Özel Harekat alımı başvurularını beklemeye başladı. Buna göre eskiden alımlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmakta ve adayın en az lisans mezunu olması gerekmekteydi. Şimdi KPSS şartı kaldırıldı ve adayların en az lise mezunu olması gerekiyor.

Başvuruların açılması ile eski PÖH başvurularına oran ile kat kat daha fazla adayın başvuru yapması beklenmektedir. Polis Akademisi Başkanlığı yayımladığı duyuruda henüz başvuru tarihi hakkında bir açıklama yapmadı. Ancak ilerleyen günlerde konu hakkında duyuru yapılması ve PÖH alımlarının ne zaman yapılacağına dair bilginin kamuoyuna ilan edilmesi beklenmektedir. Bu tarihin belirlenmesi ile sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.