Emniyet Genel Müdürlüğünden geçen ay yayımlanan bildiri ile en az lise mezunu ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapılacağı duyurulmuştu. Bu duyurudan önce lisans mezunu ve KPSS şartı aranarak 10 bin PÖH alımı gerçekleştirilmişti. Şimdi yeni yapılacak olan alım için askerlik şartı kaldırıldı. İşte detaylar.

Resmi Gazete'de Yayımlandı

Sosyal medya da yayımlanan 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapılacak haberlerine genel olarak askerlik şartının ve yaş şartının kaldırılması istenmekteydi. Bilindiği gibi başvuracak adayların 28 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Bu şart hala devam ediyor yani başvuracak adayların 28 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Bunun yanı sıra başvuracak adayların askerliğini tamamlamış ve 36 aylık sürenin geçmemiş olması da aranıyordu.

29 Ekim 2016 tarihli resmi gazete'de yayımlanan bildiri ile Polis Özel Harekat alımında aranan askerliği yapmış olmak şartının kaldırıldığı öğrenildi. Buna göre Polis Özel Harekat adayı vatanına hizmet edeceği için askerlik yapmış olmasına gerek olmayacak ve Polis Akademisi Başkanlığında yapılacak olan tüm eğitimlerde adayın askerlikte öğreneceği her şey öğretilmiş olacak. 2 Kasım'da yine PÖH alımı hakkında anayasa mahkemesinde görüşme yapılması bekleniyor. Yine alımlarda bazı maddelerin değişmesi bekleniyor her hangi bir gelişme olduğunda sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim