Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı yayımlamış olduğu ilan ile 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapacağını kamuoyuna duyurmuştu. Başvuru yapacak olan adayların lisans mezunu olması gerekmekte ve Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş minimum taban puanı almış olması gerekmekteydi.

Alınacak olan adaylar 18. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim aldıktan sonra Türkiye'nin farklı bölgelerinde göreve çağrılacak. Toplam 10 bin aday alımı yapılacak olup bu alımların 9 bini erkek ve bini ise bayan. Alım sonuçlarının açıklanması ile adaylara aralıklarla yedek yerleştirme sonuçları açıklanmaktadır. Merakla beklenen 3. yedek yerleştirme sonuçları yapılan duyuru ile açıklandı. Buna göre 92 erkek ve 2 kadın alımı 3. yedek yerleştirme sonuçlarında alınacak. 

Sonuçlar Nasıl Öğrenilir

Yapılan açıklama ile Polis Özel Harekat alımı 3. yedek yerleştirme sonuçlarının açıklandığı duyuruldu peki sonuçlar nasıl öğrenilir? Yedek listeden adayların kazanıp kazanmadığını öğrenmek için aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

http://sonuclar3.pa.edu.tr/

Bu link aracılığı ile TC kimlik numara ve doğum tarihin adaylar karşılarına çıkan alana yazıp doğrulama kodunu girmeleri ve ardından sonucu öğrenmesi gerekmektedir. Bu adımlar ile kazanan 94 adaydan birisinin olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
Editör: TE Bilisim