İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polis alımı ilanı bekleyen adaylara müjdeli bir haber verdi. Bu sene polis alımı yapılacak mı? Alımlar yapılacaksa ne zaman yapılacak gibi sorular sorulmaya devam ederken sonunda duyuru geldi.

Süleyman Soylu dün katıldığı Karaman Meslek Yüksekokulunda polis adayları mezuniyet törenine katıldı. Törende gündeme ilişkin pek çok açıklama yapan Bakan yine polis alımı ilanı bekleyenlere de müjdeli haber verdi.

10 BİN POLİS ALINACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 10 bin polis alımı ilanı için hazırlıklara başlandığını belirterek yakın da ilanın yayımlanacağını duyurmuştu oldu. Yine Polis Özel Harekat alımı süreçlerinin de devam ettiğini ve mülakatların yapıldığını söyleyen bakan polis alımı bekleyen adaylar için müjdeli bir haber verdi.

YAŞ ŞARTI ESNETİLSİN

Bilindiği gibi Emniyet Genel Müdürlüğü polis alımında;

Erkekler için 28 yaş sınırı
Kadınlar için 30 yaş sınırı


Yukarıda bulunan sınırlıklar aranmaktadır. Adaylar bu sefer ki alım da yaş şartının en az 35 olmasını ve yaş şartından dolayı yüz binlerce kişinin başvuru yapamadığını belirtmektedir.

KADINLAR EN AZ BİN KONTENJAN İSTİYOR

19. dönem POMEM Polis Özel Harekat alımında kadınlara bin kişilik kontenjan ayrılması bekleniyordu ancak yayımlanan ilan da 10 bin kişilik erkek adayı alınacağı belirtilmişti. Kadınlar bu sefer ki yayınlanacak ilan da en aza bin kişilik kantenjan istiyor
Editör: TE Bilisim