Merak ile beklenmekte olan 10 bin polis alımı bugün öğlen itibari ile Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu. Binlerce adayın merak ile beklediği ilan sonunda yayımlandı ancak lise ve önlisans mezunu adaylar yayımlanan ilandan pekte memnun değil.

ÖNLİSANS MEZUNLARI KAMPANYA YAPIYORDU

Bilindiği üzere POMEM polis alımına sadece lisans mezunu adaylar müracaat edebilmektedir. Ancak bu sene önlisans mezunu adaylarda POMEM alımlarına önlisans mezunu adayların da müracaat edebilmesi için kampanyalar yapmaktaydı. Özellikle change sitesi üzerinden yüzlerce POMEM kampanyası yapıldı. Lise mezunu adayların yaptığı kampanyalar yeterli sayıda olmasa da önlisans mezunu adaylar sürekli kampanya yapmaktaydı.

BAŞVURU ŞARTI EN AZ LİSANS MEZUNU

Polis Akademisi Başkanlığı polis alımın da yine mezuniyet şartı olarak en az lisans mezunu ibaresi görülmektedir. Bu ibarenin bulunmasından dolayı lise ve önlisans mezunları bu alım ilanına müracaat edememektedir.

Başvuru yapacak olan adayların kadın ve erkek olması fark etmiyor ancak en az lise mezunu olmaları ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS P3) puan türünden en az 60 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim