İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığınca yapılan açıklama da 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM'e toplam 10 bin polis öğrencisi alımı yapılacağı belirtilmiş ve başvuruların da 23 Mart 2018 tarihinden sonra sona ereceği açıklanmıştı.

Buna göre şu ana kadar pek çok aday 22. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM için başvurularını gerçekleştirdi. Peki başvurulardan sonra yapılacak işlemler nelerdir? Başvurularını tamamlayan adaylar bundan sonra neler yapması gerekiyor? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizler için açıklayacağız.

BAŞVURU SONRASI NELER YAPILMALIDIR?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı sitesi üzerinden e-devlet aracılığı ile 22. dönem POMEM 10 bin polis alımı başvurularınızı gerçekleştirdiyseniz bundan sonra ön başvuru sonuçların açıklanmasını beklemeniz gerekmektedir. 

Buna göre adayların ön başvurulardan sonra şahsen evrak ve belgelerini teslim etmesi gerekiyor. İlgili evrak teslimleri tamamlandıktan sonra Aday Değerlendirme ve Seçme Sınav tarihleri de duyurulacaktır. İlgili aday değerlendirme ve seçme sınavı tarihlerinde polis öğrencisi adaylarının sınava hazır olması gerekmektedir. Bilindiği üzere polis olabilmek için adaylara sırası ile şahsen başvuruları (evrak teslimi) ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı düzenlenmektedir. Tüm elemelerden başarı ile geçen adaylar 22. dönem POMEM'e girmeye hak kazanacaktır.

Editör: TE Bilisim