Emniyet Genel Müdürlüğü yayımladığı bildiri ile 10 bin Polis Özel Harekat alımı yapacağını duyurmuştu. En az lise mezunu olmak ve KPSS şartının olmadığı alımlarda beklenenden daha fazla kişinin başvuru yapması beklenirken EGM'den gelen ilk açıklama ile 10 Ekim 2016'da başvuruların alınacağı belirtilmişti. Ancak beklendiği gibi olmadığı ve başvurular 17 Ekim'e ertelendi. Daha sonra yine sistemsel sıkıntıdan dolayı günü belli olmayan bir tarihe ertelendiği duyuruldu. Yeni bir açıklama beklenene kadar alımlar ne zaman yapılacak şeklinde aramalar yapılırken merakla beklenen şart kaldırıldı.

Hangi Aranan Şart Kaldırıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin Polis Özel Harekat alımında adayların en az lise mezunu olması, askerliğini yapmış olması ve 36 ay geçmemiş olması şartı aramaktaydı. 29 Ekim 2016 tarihli resmi gazete'de yayımlanan bildiri ile önemli bir şartın kaldırıldığı öğrenildi. Buna göre başvuracak adayların

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
En az lise mezunu olmak
28 yaşından gün almamış olmak

Yukarıda ki şartlara uyum sağlaması gerekmektedir. Adayın askerliğini yapmış olması ve üzerinden 36 aydan fazla süre geçmemiş olması şartı artık aranmayacak. 2 Kasımda da Anayasa Mahkemesinde PÖH alımı hakkında bazı görüşmeler yapılacak. Eğer alımlarda her hangi bir değişiklik olursa sizlere aktaracağız.
Editör: TE Bilisim