Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Nisan ayının ilk haftası içerisinde yayımlanan duyuru ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 9 bin erkek ve bin kadın polis alımı yapılacağı duyuruldu. Başvurular 4 Nisan 2017 tarihinde başladı ve 14 Nisan 2017 tarihinde sona erecekti ancak başvuruların yetersiz kalması ile süre uzatıldı.

Başvuru süresi 28 Nisan 2017 tarihine kadar uzatıldı ve adayların bu tarihe kadar başvuru yapması istendi. Peki adaylar nasıl başvuru yapabilir. 20. dönem POMEM 10 bin polis alımı başvuruları nasıl yapılır?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Polis Meslek Eğitim Merkezi için 9 bin erkek ve bin kadın polis alımı yapılıyor. Peki nasıl başvuru yapılabilir.
Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 20. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi 10 bin polis alımına başvuru yapacak olan adaylardan aranan şartlar nedir? Kimler başvuru yapabilir.
Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 20. dönem POMEM 10 bin polis alımı ilanına kimler müracaat edebilir.
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Lisans Mezunu olmak
2015 ve 2016 KPSS'den P3 puan türünden 60 ve üzeri puan almış olmak
30 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1988 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)
Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak
Emniyet Teşkilatı şehit ve vazife malullerinin eş ve çocukları için KPSS P3 puan türünden 48 ve üzeri puan almış olmak
Sağlık sorunu olmamak

BAŞVURULAR

Yukarıda ki niteliklere sahip olan adayların aşağıda ki link aracılığı ile 8 Nisan 2017 tarihine kadar başvuru yapamsı gerekmektedir. Başvurular Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile yapılmaktadır.

http://www.pa.edu.tr/
POLİS VE KOMİSER MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim