İçişleri Bakanı Türkiye geneli huzurlu bir ortamın sağlanması için kamuya bekçi kadrosunu getirdi ve geçtiğimiz sene 7 bin kişilik bekçi alımı yapıldı. Bu sene de ilk bekçi alımı ilanı 7 bin kişilik yayımlandı ve duyuru yürütmesi bulunan Polis Akademisi Başkanlığınca yapıldı. 7 bin bekçi alımı en az lise mezunu düzeyinde yayımlanmış olup başvuru tarihleri hakkında her hangi bir bilgi verilmemiştir.

Öte yandan bekçi alımında aranacak olan şartlar hakkında da Polis Akademisi Başkanlığınca duyuru yapıldı. Henüz bu ilan yayımlanmadan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu müjde verdi ve 10 bin bekçi alımı yapılacağı belirtildi. Peki bu bekçi alımına ilköğretim mezunu adaylar başvuru yapabilecek mi?

İlköğretim Mezunları Sesleri Duyulsun İstiyor!

İşin Olsa ekibimize her gün çok sayıda ilköğretim mezunu okurlarımızdan mesajlar geliyor ve seslerinin duyulması için taleplerini iletiyorlar. Buna göre Kanun Hükmünde Kararnameler KHK ile bekçi alımının en az ilköğretim mezunu düzeyinde yayımlanabileceği belirtilmişti. Fakat Polis Akademisi Başkanlığı ilanı en az lise düzeyinde yayımladı.

Yani 7 bin bekçi alımının en az lise mezunu düzeyinde yapılması planlanmaktadır. Öte yandan 10 bin kişilik alım ilanında mezuniyet düzeyinin ne olacağı şu an için bilinmiyor fakat en az ilköğretim mezunu adaylar en azından bu ilana başvuru yapabilmeleri için ilanın en az ilköğretim mezunu olmak şartı ile yayımlanmasını talep etmektedir.

Editör: TE Bilisim