İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü bilindiği üzere açık pozisyonları için her sene polis öğrencisi alımı gerçekleştirmektedir. Polis öğrencisi alımları Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.

Polis Akademisi Başkanlığının bu sene Polis Özel Harekat için kadro ayırıp ayırmayacağı merak ile beklenirken yayımlanan performans programında tüm detaylar öğrenildi. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü 2018 yılında 10 bin 703 PÖH alacak.

10 BİN 703 PÖH ALACAK HABERİ BURADA

PÖH ALIMINA KİMLER BAŞVURABİLİR

Emniyet Genel Müdürlüğü 2018 yılında toplam 10 bin 703 kişilik Polis Özel Harekat alımı yapacak. Peki kimler başvuru yapabilecek. Henüz ilan belli değil ancak adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, belirlenecek eğitim mezuniyetine sahip olmak, isteniyorsa KPSS'ye girmiş ve belirlenecek puanı almış olmak, boy ve kilo orantılı olmak, silah taşımaya sıkıntısı olmamak, sicili temiz ya da belirlenen suçlardan fazla olmamak gibi niteliklere sahip olması bekleniyor.

Peki lise mezunu adayları başvurabilecek mi? Bilindiği üzere yüz binlerce lise mezunu PÖH alımına başvurmak istiyor. Ancak lise mezunlarına kadro ayrılacak mı, ayrılmayacak mı, net olarak bilinmiyor. Yakın zamanda duyuru beklenmekte olup konu hakkında duyuru geldiğinde lise mezunu adayların başvurup başvuramayacağı öğrenilecektir.

10 BİN 703 PÖH ALIMI HABERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim